Goldendagen 4 september 2022

Goldendagen blev en riktigt trevlig dag för alla goldenentusiaster som kom till Torslund i Almunge denna fina, delvis soliga sensommardag.

Det var många glada och aktivitetssugna hundar och förare som både startade på tävlingsmomenten och ”prova på”-aktiviteterna. Hussar och mattar gick tipspromenad och träffade många andra goldenägare att prata och diskutera med och tävla mot. Dessutom åt man korv, fikade och köpte lotter. Försäljningen av fika och lotter hjälper klubben att finansiera Goldendagen.

Tävlingsmomenten var flera; Att apportera flest antal saker av varierande storlek och material på två minuter, en inkallning på tid och tävlingen mjukaste hund. Vissa trodde inte att deras hund skulle klara att apportera, men för de flesta gick det säkerligen bättre än förväntat.

Många mjuka goa hundar var med på tävlingen "Mjukaste hund”. Vinnare blev till slut – kanske inte helt oväntat – en liten mjuk och go valp. Vid inkallning på tid skulle hunden så fort som möjligt komma springande till förare från en utsatt plats. Alla hundar kom till sina mattar och hussar på inkallningen och det blev en jämn tävling med många snabba hundar.

Prova på-aktiviteterna var också populära. Många ville prova att apportera vilt. Rävsvansen som skulle hämtas var svår och lite läskigare än man kanske trott, anden var oftast lite för tung medan älgklöven vara roligare, tyckte hundarna.

Det fanns även en utställningsring där man fick en uppvisning av ungefär hur en utställning kan gå till. Man fick även prova lite ringträning samt veta hur hunden bedöms på en utställning.

Uppsala hundungdom var på plats med en rallylydnadsbana som många ville prova på under deras kunniga ledning.

Duktiga goldenkillen Jax visade också upp olika moment som är vanligt förekommande i apporteringssammanhang.

Vi i Golden retrieverklubben Uppland vill tacka ICA Maxi Stenhagen för sponsring och Dogman Sverige och Dogman Uppsala för fina priser. Vi vill även tacka Uppsala hundungdom som kom och visade samt hjälpte alla att prova på rallylydnad.

Tack alla ni som kom och gjorde den här dagen så bra som den blev.

Vi i styrelsen hoppas att ni hade en rolig och givande dag.

Vi ses igen nästa år!

Dela den här sidan